Verwarmde motorkleding en onafhankelijkheidsdag – een perfecte match

De jaarlijkse Independence Day Parade in Vail, Colorado wordt toegejuicht door de lokale bevolking en duizenden en duizenden zomerbezoekers aan de stad. De parade wordt altijd geleid door een groot contingent Harleys en hun berijders die door smalle straatjes denderen, uitgedost op hun 4 juli-best, trillende gebouwen en rammelende ramen. Het is een heel opwindende manier om een kleine stadsparade te beginnen.

Volgens de overlevering reizen Verwarmde bodywarmer de Harleys door Vail, omhoog naar Leadville, over de Independence Pass en omlaag naar Aspen. Nu is het misschien midden in de zomer, maar er ligt nog steeds veel sneeuw op de Independence Pass (12.095 ft), evenals ijzige wind en winterse temperaturen. Dit zijn de perfecte omstandigheden voor verwarmde motorkleding. Met recente ontwikkelingen in de verwarmingstechnologie is verwarmde kleding lichtgewicht, winddicht, flexibel en gemakkelijk in te pakken. Het is dus volkomen logisch om warm te beginnen en warm te blijven tijdens deze prachtige rit door verwarmde motorkleding in te pakken voor het traject over de Continental Divide.

Maar houd er rekening mee dat verwarmde motorkleding niet alleen meer voor de zomer is. Om het hele jaar door in gematigde klimaten te rijden of om het rijseizoen in andere, minder gematigde delen van de wereld te verlengen, biedt verwarmde kleding comfort en warmte als geen ander. Als je lange afstanden stil zit op je fiets, genereert je lichaam niet genoeg warmte uit zichzelf en heeft het een externe warmteboost nodig. Warm aankleden door meerdere laagjes aan te trekken is maar zo lang effectief en de Sixty, Sixty, Thirty-regel zal uiteindelijk in het spel komen. Reizend met 60 mph bij 60 graden weer, is de gevoelstemperatuur 30 graden. Onder deze omstandigheden wordt uw lichaam geleidelijk kouder, beginnend met handen en voeten, en uiteindelijk van invloed op uw kerntemperatuur. Verwarmde motorhandschoenen en -sokken, evenals verwarmde handgrepen, zullen een grote bijdrage leveren aan de bescherming van uw ledematen tegen de kou. Maar voor lange afstanden is het van vitaal belang dat je bovenlichaam warm blijft, omdat dit het hele lichaam warmer houdt. Een verwarmd vest of jasvoering is precies wat je nodig hebt. Dit is niet alleen een comfortprobleem. Je veiligheid is in gevaar als je het koud hebt.

Er zijn tal van leveranciers van kwalitatieve verwarmde motorkleding. En er zijn talloze keuzes in uw zoektocht naar comfort en warmte – verwarmde handschoenen en sokken, verwarmde vesten en jasvoeringen, verwarmde broekvoeringen, verwarmde sjaals – variërend in prijs van ongeveer $ 60 voor verwarmde sokken tot ongeveer $ 300 voor een verwarmd jack met ingebouwde bij temperatuurregelaar. Gezien de voordelen van warmte, comfort en veiligheid; verwarmde motorkleding is zeker een koopje. Niet alleen dat, u zult genieten van een ander niveau van onafhankelijkheid – dit keer van het weer.