Hard optreden tegen online apotheken

De regering treedt hard op tegen online apotheken in een poging de invoer van persoonlijke geneesmiddelen op recept door Amerikanen in nood te stoppen. Overbelast door onredelijk hoge prijzen van medicijnen stromen naar online apotheken in een poging om goedkopere broodnodige voorgeschreven medicijnen te krijgen.

De winnaars van het overheidsoptreden zijn natuurlijk de Amerikaanse medicijnfabrikanten, de ziektekostenverzekeraars, die overigens veel minder voor de medicijnen betalen dan de gemiddelde onverzekerde, en de reguliere straatapotheken.

Ze hebben zojuist een wet aangenomen die de invoer van geneesmiddelen door individuen uit Canadese apotheken verbiedt, terwijl de regelgevende wetten voor geneesmiddelen net zo goed zijn. Het belangrijkste verschil of het enige verschil tussen deze geneesmiddelen zijn de prijzen. In de prijzen voor exact dezelfde medicijnen zit een fractie van de prijs in de wie profiteert van dit alles? Vraag het uw zorgverzekeraars, uw lokale geneesmiddelenfabrikanten en uw vertegenwoordigers in beide huizen.

Het feit is dat de online apotheek Xenical kopen handel moet worden gereguleerd, vanwege het gevaar bij het nemen van niet-voorgeschreven medicijnen die gevaarlijke bijwerkingen kunnen hebben. Maar het mag niet worden gestopt. Het is tijd voor vertegenwoordigers in het congres en de senaat om op te staan en te beslissen wat belangrijker is, het geld dat naar hen wordt doorgesluisd door de lobbygroepen die de geld verdienende agenda vertegenwoordigen om de handel in online apotheken te stoppen, of de levens, veiligheid en het vermogen om medicijnen op recept te betalen door Amerikanen, vooral ouderen en de lage inkomensklassen die het zo moeilijk hebben.

Online apotheken hebben veel voordelen, waaronder goedkopere medicijnen, grotere beschikbaarheid van medicijnen om aan de behoeften van klanten te voldoen. Een goed voorbeeld daarvan is het tekort aan Tamiflu in veel Amerikaanse gebieden (Tamiflu is een van de slechts twee medicijnen die de vogelgriep die zich over de hele wereld verspreidt, in de VS zijn er slechts 2,3 miljoen doses beschikbaar, tegen eind november zullen er 2 miljoen meer komen en er wonen hier 300 miljoen mensen), die werd gevuld door online apotheken, de tijd besparingsfactor voor klanten. En de privacy die wordt behouden bij het ontvangen van zogenaamde “verlegenheidsmiddelen”, zoals viagra en medicijnen die verband houden met seksueel overdraagbare aandoeningen.

In plaats van de handel in online apotheken te bestrijden, zou de Amerikaanse overheid moeten versoepelen en regelgevende wetten moeten invoeren. Wetten die online apotheken, zelfs buitenlandse, dwingen om zich in de VS te registreren om hun koopwaar naar de te kunnen verzenden en hen natuurlijk dwingen zich aan dezelfde voorschriften te houden, voor zover het gaat om verzending en medicijnonderhoud die worden afgedwongen op gevestigde apotheken en publiceert een lijst van deze apotheken. Dwing ook goedkeuring af voor elk medicijn. Sommige landen hanteren zelfs hogere normen dan de

Twee online zoekmachines die stappen hebben gezet in de richting van betere en/of veiligere zaken voor zover deze specifieke handel betreft, zijn Google en Yahoo, die nu online apotheken en hun gelieerde sites dwingen zich te registreren en goed te keuren, en alleen zaken te doen met in Canada gevestigde apotheken. Ze hebben nog wat ruimte voor verbetering; een goede suggestie zou zijn om een lijst van deze online apotheken beschikbaar te stellen om het leven van aangeslotenen veel gemakkelijker te maken.